Clarito Hill 50 g
Połączony upiększający środek oczyszczający z wysokim efektem stabilizującym.
Posługiwać się
Poprawa właściwości utlenionych win białych i różowych, redukcja garbników w młodych winach czerwonych, eliminacja kwaśnego smaku i poprawa barwy win czerwonych; może być również stosowany do obróbki moszczów i octów winnych.
Dawkowanie
50-100 g/hl moszczu, 10-80 g/hl win białych; 80-60 g/hl win czerwonych, 80-120 g/hl win niestabilnych i utlenionych. Dawkę rozpuścić w 10-krotnie większej ilości letniej wody, odstawić na kilka godzin, a następnie wymieszać do pełnej objętości. Po kilku dniach postawić wino na stojaku.
Składniki
Wybrane białka roślinne i białka o ładunku powierzchniowym 10%, PVPP 26%, bentonit aktywowany 61%, wodorowęglan potasu 3%. Mieszanka wysokocząsteczkowych polisacharydów, kwas L-askorbinowy.
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Piwnica |
---|---|
Waga: | 0.05 kg |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.