Chipsy dębowe Hill Mocha
Wysokiej jakości chipsy, które dodają do napoju nuty ciemnej czekolady, lukrecji, mokki, kawy i karmelu.




Wysokiej jakości chipsy, które dodają do napoju nuty ciemnej czekolady, lukrecji, mokki, kawy i karmelu.
Przeznacznie
Wszystkie wina, destylaty i inne napoje.
Własciwości
Pełniejsze ciało, bogatszy aromat, większy potencjał dojrzewania.
Składniki
Opalane chipsy dębowe French Mocha, wyprodukowane z amerykańskiego i francuskiego dębu (Quercus robur/alba/petrae) z najlepszych regionów - Alier/Nièvre/Bourgogne, Missouri/Virginia/Pensylwania. Drewno jest naturalnie suszone przez 36 miesięcy.
Pochodzenie: OakWise, Nivolas-Vermelle, Francja
Dawkowanie i stosowanie
Indywidualnie, zgodnie z wymaganiami dotyczącymi napojów. Zalecana ilość:
- wina białe i różowe: 200 - 500 g/hl,
- wina czerwone i inne napoje: 300 - 1000 g/hl.
Umieść chipsy w odpowiedniej torebce lub siatce i włóż bezpośrednio do napoju. Okres stosowania (maceracja): 1 - 5 miesięcy. Następnie smak staje się bardziej naturalny w ciągu następnych kilku miesięcy. Zalecana jest ciągła kontrola sensoryczna napoju. Seria Mocha charakteryzuje się mocniejszym wypalaniem drewna dębowego, dzięki czemu uzyskujemy wina bardziej dojrzałe i ustrukturyzowane. Chipsy można stosować w okresie fermentacji lub do już gotowego wina.
Składowanie
Suche, dobrze uszczelnione.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.