Cebula dymka Karmen

Karmen to półdojrzała odmiana cebuli, która charakteryzuje się płaskim kulistym kształtem, głęboko czerwoną skórką i przyjemnie ostrym smakiem.
Dostępność Skladem (>5 szt)
Kod: 9325
3,37 zł 2,79 zł bez VAT
Cebula dymka Karmen
Wiedza
Wiedza
branży rynkowej
Świetne ceny
Świetne ceny
jedne z najlepszych
Wysyłka
Transport do klienta
już od 15 zł
Obsługa klienta
Obsługa klienta
przez telefon i online
Szybkość
Szybkość
dostawy i wysyłki

Karmen to półdojrzała odmiana cebuli, która charakteryzuje się płaskim kulistym kształtem, głęboko czerwoną skórką i przyjemnie ostrym smakiem. Miąższ jest biały z czerwonymi brzegami pomiędzy poszczególnymi spódniczkami, o doskonałym pikantnym smaku. Wydajność i intensywność koloru jest na światowym poziomie. Doskonała cebula do sałatek szczególnie polecana do jedzenia na surowo. Podczas obróbki w wyższych temperaturach dochodzi do niepożądanych zmian kolorystycznych.

Uprawa

  • Siew w szklarni odbywa się w miesiącach zimowych.
  • Siew na grządki, pola w kwietniu.
  • Głębokość siewu wynosi około 0,5-1 cm. Kiełkowanie trwa 2-4 tygodnie (w zależności od odmiany i warunków uprawy). Idealna temperatura do kiełkowania to 12-18 ºC.
  • Spon 25-30 x 10-15 cm.
  • Cebula lubi ciepłe i słoneczne stanowisko, ewentualnie w częściowym cieniu. Gleba powinna być piaszczysto-gliniasta, dobrze zdrenowana i wilgotna.
  • Zbiory odbywają się, gdy jedna trzecia do jednej połowy uprawy przeszła w stan spoczynku (zwykle pod koniec lipca, na początku sierpnia).
  • Cebule pozostawić do wyschnięcia w grządce lub powiesić w pęczkach do wyschnięcia. Cebule umieszczamy w chłodnym i suchym miejscu w temperaturze 0-2 ºC, gdy wysuszona cebula zaczyna szeleścić.

Przechowywanie

Cebule Karmen charakteryzują się wysokim plonem i długą trwałością. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

Parametry dodatkowe

Kategoria: Warzywa
Waga: 0.02 kg

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola:

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola:

Kontrola bezpieczeństwa