Blancol 100 g
Białko jajka to jeden z klasycznych i sprawdzonych elementów stosowanych w technologii winiarskiej. Dzięki swojej strukturze Blancoll zapewnia łatwą i bezproblemową aplikację, a efekt klarowania jest identyczny jak w przypadku świeżych białek jaj.
Blancoll reaguje głównie z gorzkimi składnikami fenolowymi i taninowymi wina. Późniejsza flokulacja wzmacnia efekt oczyszczania, dopełnia łagodzenie smaku i zmniejsza cierpkość wina. Produkt nadaje się do klarowania, a zwłaszcza do win czerwonych, dzięki łagodnemu działaniu na składniki aromatyczne nadaje się również do obróbki win białych, zwłaszcza dojrzewających w beczkach barrique.
Średni czas sedymentacji
- 2-3 dni
Dawkowanie
- 5 - 10 g/hl.
Inna nazwa: BIANCO NEVE
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.