Drodzy klienci, uruchomiliśmy nową wersję naszego sklepu internetowego, która może zawierać drobne błędy i niedoskonałości. Pracujemy nad tym, aby wszystko działało, jak należy. Jeśli napotkacie jakiś problem, prosimy o kontakt. Wasze opinie są dla nas ważne! Dziękujemy za cierpliwość i wyrozumiałość.

Blancol 100 g

Białko jajka. Zwiększa finezyjność i obniża kwasowość win - produkt kombinowany, który obniża kwasowość win białych, różowych i czerwonych. Jego działanie wzmacnia delikatność i smak win nadmiernie kwaśnych.
Dostępność Skladem (>5 szt)
Kod: 0691
30,02 zł 24,81 zł bez VAT
Blancol 100 g
Wiedza
Wiedza
branży rynkowej
Świetne ceny
Świetne ceny
jedne z najlepszych
Wysyłka
Transport do klienta
już od 15 zł
Obsługa klienta
Obsługa klienta
przez telefon i online
Szybkość
Szybkość
dostawy i wysyłki
Białko jajka. Zwiększa finezyjność i obniża kwasowość win - produkt kombinowany, który obniża kwasowość win białych, różowych i czerwonych. Jego działanie wzmacnia delikatność i smak win nadmiernie kwaśnych.

Białko jajka to jeden z klasycznych i sprawdzonych elementów stosowanych w technologii winiarskiej. Dzięki swojej strukturze Blancoll zapewnia łatwą i bezproblemową aplikację, a efekt klarowania jest identyczny jak w przypadku świeżych białek jaj.

Blancoll reaguje głównie z gorzkimi składnikami fenolowymi i taninowymi wina. Późniejsza flokulacja wzmacnia efekt oczyszczania, dopełnia łagodzenie smaku i zmniejsza cierpkość wina. Produkt nadaje się do klarowania, a zwłaszcza do win czerwonych, dzięki łagodnemu działaniu na składniki aromatyczne nadaje się również do obróbki win białych, zwłaszcza dojrzewających w beczkach barrique.

Średni czas sedymentacji

  • 2-3 dni

Dawkowanie

  • 5 - 10 g/hl.

Inna nazwa: BIANCO NEVE

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola:

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola: