Biodynamiczna uprawa winorośli i produkcja wina
Kompleksowy przewodnik po tematyce biodynamicznej uprawy winorośli i winiarstwa.
Wiedza
branży rynkowej
Świetne ceny
jedne z najlepszych
Transport do klienta
już od 15 zł
Obsługa klienta
przez telefon i online
Szybkość
dostawy i wysyłki
Biodynamiczna uprawa winorośli polega nie tylko na pielęgnacji winorośli zgodnie z naturalnym i kosmicznym rytmem, ale w szczególności opiera się na dbaniu o glebę, która odżywia winorośl. Jeśli gleba jest zdrowa, pełna pożytecznych mikroorganizmów i materii organicznej, nie ma potrzeby stosowania nawozów chemicznych.
Celem biodynamicznego hodowcy jest wyeliminowanie obcych środków produkcji, które obciążają ekosystem winnicy i wzmocnienie zdrowia winorośli tylko za pomocą niezbędnych, lokalnie produkowanych preparatów ziołowych, wysięków i naparów, które utrzymują glebę przy życiu i witalności. A pracując w winiarni, winiarz kończy proces, któremu podlega cała praca w winnicy. Produkuje wino autentyczne, wolne od wszelkich dodatków, odzwierciedlające stare procesy technologiczne i sztukę naszych przodków.
Celem biodynamicznego hodowcy jest wyeliminowanie obcych środków produkcji, które obciążają ekosystem winnicy i wzmocnienie zdrowia winorośli tylko za pomocą niezbędnych, lokalnie produkowanych preparatów ziołowych, wysięków i naparów, które utrzymują glebę przy życiu i witalności. A pracując w winiarni, winiarz kończy proces, któremu podlega cała praca w winnicy. Produkuje wino autentyczne, wolne od wszelkich dodatków, odzwierciedlające stare procesy technologiczne i sztukę naszych przodków.
Format / strony: 144×207, 144 strony
Książka w języku czeskim
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Dodaj ocenę
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.