Bentonit Eiwex
Eiwex zawiera niską ilość żelaza, ma wysoką zdolność absorpcji i produkuje niewielką ilość osadu. Nadaje się do usuwania termolabilnych białek z wina, moszczu itp. Nadaje się również do zmniejszania poziomu garbników oraz pomocniczo w procesie sedymentacji i zatrzymywania fermentacji.




Eiwex zawiera niską ilość żelaza, ma wysoką zdolność absorpcji i produkuje niewielką ilość osadu. Nadaje się do usuwania termolabilnych białek z wina, moszczu itp. Nadaje się również do zmniejszania poziomu garbników oraz pomocniczo w procesie sedymentacji i zatrzymywania fermentacji. Jest to naturalny granulowany bentonit, skuteczny już od 6°C.
Dawkowanie i zastosowanie:
150 - 250 g/hl moszczy i młodych win.
- Określ dokładną dawkę w gotowych winach na podstawie pomiaru zawartości białka
Sposób użycia:
Dokładnie mieszając, rozprowadzić bentonit w zimnej wodzie (proporcja 1:20) aż do uzyskania jednorodnej zawiesiny. Odstawić na 12 godzin i następnie dodać całą objętość. Po zastosowaniu należy wino zlać znad osadu w ciągu 1 - 6 dni.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.