BentoHill Plusgran Gel 500 g
Wysokiej jakości bentonit na bazie sodowo-wapniowej.
Posługiwać się
Stosowany jest do klarowania cydrów, win, soków owocowych i octów winnych. Charakteryzuje się krótkim czasem reakcji przy minimalnej ilości osadów.
Dawkowanie
15 - 30 g/hl moszczów i młodych win, 5 - 30 g/hl win białych i czerwonych, 40 - 120 g/hl soków owocowych i octów winnych. Dokładnie wymieszać w wodzie w proporcji co najmniej 1:15 do uzyskania jednorodnej zawiesiny.
Pozostawić na kilka (co najmniej 3-4) godzin, ze względu na pęcznienie bentonitu (zwiększa aktywność bentonitu). Następnie wymieszać w całej objętości napoju. Po kilku dniach odcedzić napój od osadu.
Zalecana temperatura napoju przy kontakcie z bentonitem wynosi co najmniej 12°C
Cechy
Jego specjalne właściwości w połączeniu z procesem produkcji zapewniają bentonitowi silną zdolność do deproteinizacji. Jednolity rozmiar granulek optymalnie zmniejsza ilość adsorbowanej wody, dzięki czemu nie tworzą się grudki.
Składniki
Granulowany bentonit sodowy, pochodzący z najlepszych amerykańskich surowców montmorylonitowych.
Warianty na sprzedaż
Bentonit sprzedawany jest w następujących wariantach:
FermiHill Plusgran Żel bentonitowy 100 g
FermiHill Plusgran Żel bentonitowy 1 000 g
FermiHill Plusgran Żel bentonitowy 5 000 g
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Klarowanie, sedymentacja, bentonity |
---|---|
Waga: | 0.5 kg |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.