Specjalna odżywka dostarczająca bakteriom kwasu mlekowego niezbędnych składników odżywczych. Preparat łączony ze ścian komórkowych, kazeiny i celulozy. To specjalne połączenie składników odżywczych powoduje znaczną poprawę aktywności bakterii w problematycznych winach. W przeciwieństwie do drożdży winiarskich, bakterie kwasu mlekowego potrzebują licznych aminokwasów. BACTIFERM® wspiera aktywność bakterii w niekorzystnych warunkach, takich jak niskie pH, wysoka zawartość alkoholu, mocno napowietrzone wino lub wino ubogie w składniki odżywcze.
Stosowanie i dawkowanie
Dawka wynosi 10 g/hl, więc opakowanie przeznaczone jest na objętość 250 litrów. Wymieszać z winem przed dodaniem bakterii lub dozować do już zaszczepionego wina 10 g/hl.
Przechowywanie
BACTIFERM® może być przechowywany w temperaturze 4-6°C przez 18 miesięcy w nienaruszonym opakowaniu. Otwarte opakowanie należy natychmiast zużyć.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.