Tan Fruit Rouge 20 g
Kombinacja środków opracowana specjalnie dla maksymalnej ochrony moszczu i zacieru czerwonego wina przed możliwym utlenianiem.
Tan® Fruit Rouge pomaga stabilizować substancje wydobywane podczas maceracji skórek win czerwonych. Środek polecany jest do uzyskania stabilności zacieru przed fermentacją, gdy wymagany jest długotrwały kontakt ze skórką winogron, czyli na etapie przed rozpoczęciem fermentacji alkoholowej. Botanicznie jest to seria wysokiej jakości tanin wyselekcjonowanych ze skórek winogron i liści zielonej herbaty.
Tan® Fruit Rouge znajduje swoje zastosowanie już w pierwszym etapie przetwarzania winogron, czyli podczas pierwszej obróbki. Wina poddane działaniu tego produktu są bardziej złożone i charakteryzują się świeżością, owocowością i pełnią.
Dawkowanie
Winogrona 40 - 50 g/100 kg
W procesie odziarniania 30 - 40 g/hl
Uwaga: 40 g/hl Tan Fruit Rouge wyprodukuje 50 mg/l SO2 i około 100 mg/l kwasu askorbinowego w początkowej fazie.
Aplikacja
Potrzebną ilość rozpuścić w 10-krotnie większej ilości wody, a następnie zastosować zgodnie z pożądanym działaniem.
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Preparaty udoskonalające |
---|---|
Waga: | 0.02 kg |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.