Drodzy klienci, uruchomiliśmy nową wersję naszego sklepu internetowego, która może zawierać drobne błędy i niedoskonałości. Pracujemy nad tym, aby wszystko działało, jak należy. Jeśli napotkacie jakiś problem, prosimy o kontakt. Wasze opinie są dla nas ważne! Dziękujemy za cierpliwość i wyrozumiałość.

Tan Fruit Rouge 100 g

Kompleksowy przeciwutleniacz z taninami dla odmian niebieskich
Dostępność Skladem (>5 szt)
Kod: 1223
86,86 zł 71,79 zł bez VAT
Tan Fruit Rouge 100 g
Wiedza
Wiedza
branży rynkowej
Świetne ceny
Świetne ceny
jedne z najlepszych
Wysyłka
Transport do klienta
już od 15 zł
Obsługa klienta
Obsługa klienta
przez telefon i online
Szybkość
Szybkość
dostawy i wysyłki

Kombinacja środków opracowana specjalnie dla maksymalnej ochrony moszczu i zacieru czerwonego wina przed możliwym utlenianiem.

Tan® Fruit Rouge pomaga stabilizować substancje wydobywane podczas maceracji skórek win czerwonych. Środek polecany jest do uzyskania stabilności zacieru przed fermentacją, gdy wymagany jest długotrwały kontakt ze skórką winogron, czyli na etapie przed rozpoczęciem fermentacji alkoholowej. Botanicznie jest to seria wysokiej jakości tanin wyselekcjonowanych ze skórek winogron i liści zielonej herbaty.

Tan® Fruit Rouge znajduje swoje zastosowanie już w pierwszym etapie przetwarzania winogron, czyli podczas pierwszej obróbki. Wina poddane działaniu tego produktu są bardziej złożone i charakteryzują się świeżością, owocowością i pełnią.

Dawkowanie

Winogrona 40 - 50 g/100 kg

W procesie odziarniania 30 - 40 g/hl

Uwaga: 40 g/hl Tan Fruit Rouge wyprodukuje 50 mg/l SO2 i około 100 mg/l kwasu askorbinowego w początkowej fazie.

Aplikacja

Potrzebną ilość rozpuścić w 10-krotnie większej ilości wody, a następnie zastosować zgodnie z pożądanym działaniem.

Parametry dodatkowe

Kategoria: Preparaty udoskonalające
Waga: 0.1 kg

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola:

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola: