Oenoferm Freddo F3 20 g
Drożdże zimnolubne do fermentacji zimnych moszczów w niskich temperaturach 13-17°C, do kontrolowanej fermentacji w celu zachowania aromatu.
Tolerują do 15% alkoholu objętościowo. Drożdże te wydobywają z winogron nuty cytrusów i grejpfrutów, a także aromatyczne zapachy jabłek, brzoskwiń i róż
Dawka 20-30 g/100 l moszczu pozwoli uzyskać optymalną ilość żywych drożdży na 1 ml moszczu. Rehydratację Oenoferm Freddo przeprowadza się w około 10-krotnej ilości letniej mieszaniny moszczu i wody w stosunku 1:1 (37-42°C). Drożdże powoli mieszamy i odstawiamy do napęcznienia na 20min. Następnie dodajemy zawiesinę drożdży do całego zbiornika mieszając.
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Drożdże |
---|---|
Waga: | 20 kg |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.