Kwas mlekowy 80% 5 kg
Ten płynny kwas pochodzi z fermentacji mlekowej i może być obecny w winie w różnych ilościach. Nazywany jest również "słodkim kwasem" ze względu na swój przyjemny smak. Jeśli są suche roczniki i brakuje kwasowości w winie, mali producenci mogą użyć płynnej formy tego kwasu, aby delikatnie zakwasić swoje wina. Może naprawdę wzmocnić smak i można go dodać do wina w każdej chwili. Dawkowanie wynosi 125 ml/hl.
Posługiwać się
Środek zakwaszający specjalnie do wina, poprawia jego intensywność i smak. Stężenie 80%
Dawkowanie
Indywidualnie w zależności od intensywności i charakteru produktu. 125 ml/hl zwiększy kwas o jeden promil (g/l). Ograniczone przez ustawę o winie.
Można łączyć z Tartaric Acid w stosunku 50 g kwasu winowego / 62,5 ml kwasu mlekowego.
Przechowywanie
W ciemnym, suchym i chłodnym miejscu. Przy dalszym użytkowaniu należy dokładnie zamknąć opakowanie!
Warianty na sprzedaż
Dla drobnego rolnika przeznaczone jest opakowanie 1 kg kwasu mlekowego.
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Kwasy i stabilizatory |
---|---|
Waga: | 5 kg |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.