Drodzy klienci, uruchomiliśmy nową wersję naszego sklepu internetowego, która może zawierać drobne błędy i niedoskonałości. Pracujemy nad tym, aby wszystko działało, jak należy. Jeśli napotkacie jakiś problem, prosimy o kontakt. Wasze opinie są dla nas ważne! Dziękujemy za cierpliwość i wyrozumiałość.

Kwas mlekowy 25 kg

Środek zakwaszający do wina. Poprawa intensywności i smaku. Ochrona mikrobiologiczna.
Dostępność Skladem (>5 szt)
Kod: 5049
411,90 zł 340,41 zł bez VAT
Kwas mlekowy 25 kg
Wiedza
Wiedza
branży rynkowej
Świetne ceny
Świetne ceny
jedne z najlepszych
Wysyłka
Transport do klienta
już od 15 zł
Obsługa klienta
Obsługa klienta
przez telefon i online
Szybkość
Szybkość
dostawy i wysyłki

Ten płynny kwas pochodzi z fermentacji mlekowej i może być obecny w winie w różnych ilościach. Nazywany jest również "słodkim kwasem" ze względu na swój przyjemny smak. Jeśli są suche roczniki i brakuje kwasowości w winie, mali producenci mogą użyć płynnej formy tego kwasu, aby delikatnie zakwasić swoje wina. Może naprawdę wzmocnić smak i można go dodać do wina w każdej chwili. Dawkowanie wynosi 125 ml/hl.

Posługiwać się

Środek zakwaszający specjalnie do wina, poprawia jego intensywność i smak. Stężenie 80%

Dawkowanie

Indywidualnie w zależności od intensywności i charakteru produktu. 125 ml/hl zwiększy kwas o jeden promil (g/l). Ograniczone przez ustawę o winie.

Można łączyć z Tartaric Acid w stosunku 50 g kwasu winowego / 62,5 ml kwasu mlekowego.

Przechowywanie

W ciemnym, suchym i chłodnym miejscu. Przy dalszym użytkowaniu należy dokładnie zamknąć opakowanie!

Parametry dodatkowe

Kategoria: Kwasy i stabilizatory
Waga: 25 kg

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola:

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola: