FermiHill Terroir 20 g
Do fermentacji, z poszanowaniem typowych cech odmiany winogron i jej wyjątkowego położenia. Nadaje się również do produkcji win "sur lie".
Nadaje się do: wszystkich odmian.
Składniki
Najwyżej wyselekcjonowane drożdże Saccharomyces cerevisiae var. cerevisiae, odpowiednie do win środkowoeuropejskich.
tolerancja alkoholu: 14,5%
Dawkowanie i stosowanie
20 g/100 l. Wymieszać z letnią mieszanką wody i cydru (1:1), pozostawić na 20 min do napęcznienia (mieszanka spieni się), następnie wymieszać z całą objętością. Różnica temperatur między mieszanką a moszczem nie przekracza 8°C. Zalecamy stosowanie pożywki i fermentację w temperaturze 15 - 30°C.
Pochodzenie:
Fermivin 7013,
OENOBRANDS SAS, Francja
Przechowywanie
Suchy, dobrze uszczelniony
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Drożdże |
---|---|
Waga: | 0.02 kg |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.