FermiHill Detox Extraferm 100 g
Detox Exaferm. Absorbuje i usuwa toksyczne i niepożądane substancje z moszczu/wina. Sprzyja bezproblemowej fermentacji alkoholowej i malolaktycznej poprzez eliminację kwasów tłuszczowych.
Cechy
- Poprawia warunki fermentacji alkoholowej
- Zwiększa tolerancję drożdży na alkohol i ich żywotność
- Poprawia właściwości analityczne wina
Dawkowanie i stosowanie
Przygotowanie moszczu do fermentacji: 20-40 g/hl.
Dokładnie wymieszać z moszczem zawierającym toksyczne związki drożdżowe, pozostałości po opryskach, owady itp. Przejdź do fermentacji z drożdżami FermiHill Restart.
Fermentacja zatrzymana: 30-60 g/hl.
Wymieszać z winem zawierającym autotoksyczne metabolity drożdży (kwasy tłuszczowe), Po 6 godzinach zlać i fermentować wino przy użyciu drożdży bayanus (wybrane drożdże z serii FermiHill lub Anchor).
Detoksykacja wina: 20-80 g/hl.
Wymieszać z całym zanieczyszczonym winem. Zapobieganie utlenianiu. Po upływie 12-24 godzin wino regałować.
Składniki
Suszone czyste ściany komórkowe drożdży neutralnych.
Pochodzenie: Francja.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu.
Warianty sprzedaży
Produkt dostępny jest również w wariantach:
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Preparaty udoskonalające |
---|---|
Waga: | 0.1 kg |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.