FermiHill Cool 20 g
Wielofunkcyjne drożdże do bezpiecznej fermentacji, w tym fermentacji kontrolowanej, działające w niskich temperaturach (od 11°C). Zachowują różnorodność i aromat.
Wiedza
branży rynkowej
Świetne ceny
jedne z najlepszych
Transport do klienta
już od 15 zł
Obsługa klienta
przez telefon i online
Szybkość
dostawy i wysyłki
Wielofunkcyjne drożdże do bezpiecznej fermentacji, w tym fermentacji kontrolowanej, działające w niskich temperaturach (od 11°C). Zachowują różnorodność i aromat.
Nadaje się również dla: wszystkich odmian.
Składniki
Najwyżej wyselekcjonowane drożdże Saccharomyces cerevisiae var. bayanus, odpowiednie do win środkowoeuropejskich.
Dawkowanie i stosowanie
20 g/100 l. Wymieszać z letnią mieszaniną wody i cydru (1:1), pozostawić do napęcznienia na 20 min (mieszanina pieni się), następnie wymieszać do całej objętości. Różnica temperatur między mieszanką a moszczem nie przekracza 8°C. Gorąco polecamy stosowanie odżywek.
Pochodzenie:
Fermivin PDM,
OENOBRANDS SAS, Francja
Przechowywanie
Suchy, dobrze uszczelniony.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Dodaj ocenę
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.