Bentonit Eiwex 500g
Eiwex zawiera niewielką ilość żelaza, wysoką zdolność absorpcji i niewielką ilość osadu. Nadaje się do usuwania nietrwałych pod wpływem ciepła białek z wina, cydru itp. Nadaje się również do zmniejszania zawartości garbników i zatrzymywania fermentacji lub innych procesów.
Wiedza
branży rynkowej
Świetne ceny
jedne z najlepszych
Transport do klienta
już od 15 zł
Obsługa klienta
przez telefon i online
Szybkość
dostawy i wysyłki
Eiwex zawiera niewielką ilość żelaza, wysoką zdolność absorpcji i niewielką ilość osadu. Nadaje się do usuwania nietrwałych pod wpływem ciepła białek z wina, cydru itp. Nadaje się również do zmniejszania zawartości garbników i zatrzymywania fermentacji lub innych procesów. Naturalny granulowany bentonit, skuteczny już od 6°C.
Dawkowanie i zastosowanie:
150 - 250 g/hl cydrów i młodych win.
- Określ dokładną dawkę w gotowych winach na podstawie pomiaru zawartości białka
Używać:
Dokładnie mieszając, rozprowadzić bentonit w zimnej wodzie (proporcja 1:20) aż do uzyskania jednorodnej zawiesiny. Odstawić na 12 godzin i następnie dodać całą objętość. Odcedź napój z osadu w ciągu 1 - 6 dni.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Dodaj ocenę
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.