Anchor VIN 2000 100 g
Drożdże premium, produkujące najlepsze białe wina. Złożony aromat. Nuty kwiatowe, tropikalne i cytrusowe. Nadaje się również do fermentacji w beczkach.
Dla win: TC , CH, HIB.AU
Typ: Mieszaniec wewnątrzgatunkowy.
Pochodzenie: IWBT
Tolerancja na zimno: 12°C
Tolerancja na alkohol: 15,5 %
Pieniący się: NIE
Dawkowanie i stosowanie: 20 g/100 l. Wymieszać letnią wodę z mieszanką cydru (1:1), pozostawić na 20 minut do napęcznienia (mieszanka spieni się), wymieszać z całą objętością. Różnica temperatur między mieszaniną a moszczem nie przekracza 8 °C. Zalecamy stosowanie żywienia i fermentacji w temperaturze 13-16°C
Producen: OENOBRANDS®, Francja
Przechowywanie: Suchy, dobrze uszczelniony.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.