Altela 50 ml
Środek wspomagający zwiększenie odporności roślin na mączniaka prawdziwego (peronospora). Altela zawiera wyciąg z produktów fermentacji Lactobacillus sp., wyciąg z jukki, mieszaninę mikroelementów.
Korzyści
- Zawiera mikroelementy Zn i Mn
- Wzmacnia witalność roślin
Choroby
Zaraza ziemniaka, zaraza winorośli (peronospora), zaraza ogórka, zaraza pomidora, parch.
Zakres stosowania
Ziemniaki, warzywa, pestki, winorośl.
Zakres
Altela to środek o działaniu kontaktowym, który ogranicza rozwój grzybów i bakterii chorobotwórczych na powierzchni roślin. Zawiera naturalne enzymy, poliketidy, nieżywe bakterie, ekstrakty roślinne, które tworzą na powierzchni roślin nieodpowiednie środowisko dla wielu organizmów chorobotwórczych. Jednocześnie zawiera niektóre pierwiastki śladowe, takie jak mangan i cynk, które są ważne dla aktywacji mechanizmów obronnych roślin.
Stosowanie i dawkowanie
Altela jest stosowana w okresie przewidywanego pojawienia się patogenu - po spełnieniu warunków infekcyjnych lub w okresie widocznych pojawów choroby. Dawkowanie 50 ml/15l wody. Stosować łącznie lub przemiennie z fungicydami miedziowymi lub innymi.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.